دسته بندی :

دامنه یا دامین چیست و نکات مهم در انتخاب نام و پسوند دامنه

دامنه چیست

دامنه چیست؟

دامنه چیست؟ در جواب باید بگم برای راه اندازی و شروع طراحی یک وب سایت و کسب و کار آنلاین نیاز دارید تا آدرسی داشته باشید تا مردم بتوانند با استفاده از آن آدرس وارد وب سایت شما شوند این آدرس دامنه گفته می شود که در انتخاب و خرید دامنه باید باید نکاتی را در نظر داشته باشید که ما در این مقاله کامل برای شما توضیح داده ایم
در این قسمت از مقاله آموزش وردپرس میخوایم دامنه چیست را برای شما شرح دهیم که در طراحی سایت انتخاب نام و پسوند دامنه بسیار مهم است

دامنه آدرسی است که کاربر با وارد کردن آن در مرورگر خود می توانند وارد سایت شما شود. بهتر است اسم دامنه ای که برای سایت خود انتخاب می کنید جالب و مرتبط با چیزی باشد که داخل سایت خود قرار می دهید.

دامنه یا دومین جیست

دامنه یا دومین جیست

دامنه به زبان ساده تر

فرض کنید که اینترنت یک شهر است و شما در آن شهر یک آدرس دارید و نمی دانید که آدرسی که دارید در کجا است. شما وارد یک تاکسی می شوید که این حکم وارد شدن به مرورگر خود را در اینترنت دارد. اگر آدرسی که دارید دقیق باشد ، راحت و بدون دردسر به مقصد خود می رسید اما اگر ناقص باشد گمراه می شوید. مثلا خیابان ۱ – کوچه ۲ و پلاک ۳ این آدرس در اینترنت شامل دامنه و پسوند دامنه می شود.

قسمت های دامنه

بخش هاس تشکیل دهنده دامنه

بخش های دامنه

دامنه شامل دو بخش است که اکثر افراد این دو را با هم اشتباه می گیرند در صورتی که این دو کاملا با هم متفاوت هستند. هر کسی باید تفاوت این دو را بداند تا هنگام راه اندازی سایت به مشکل نخورید.

۱−نام دامنه

دامنه بخشی مهم از هر سایتی است. زیرا که شما در این بخش نام اصلی سایت خود را انتخاب می کنید مثلا google.com در این سایت کلمه ی google نام دامنه است و هر کاربری که می خواهد وارد این سایت شود ، با دانستن این این نام نیمی از راه را طی می کند. شما در این بخش هر نامی که بخواهید می توانید برای سایت خود انتخاب کنید.

۲−پسوند دامنه

شما در انتخاب این بخش دارای محدودیت هایی هستید. شما در نام دامنه هر نامی که مد نظرتان بود می توانستید انتخاب کنید اما در اینجا چند بخش پسوند دامنه و جود دارد که شما باید بسته به سایت خود یکی از پسوند های دامین را در هر بخش انتخاب کنید. شما با انتخاب این بخش نام سایت خود را کامل می کنید. اگر به زبان ساده تر توضیح دهم نام شما حکم نام دامنه است و نام خانوادگی شما حکم پسوند دامنه است.

انتخاب دامنه

نحوه انتخاب دامنه

نکات مهم در انتخاب نام دامنه

بعضی از سایت ها هستند که بدون هیچ فکر و مشورتی یک نام برای سایت خود انتخاب می کنند در حالی که خودشان هم نمی دانند که اشتباه بزرگی می کنند. برای انتخاب نام سایت باید دقت زیادی داشته باشیم زیرا که این نام در همه ی بخش های سایت تاثیر بسزایی مخصوصا در هنگام جذب کاربران می گذارد.

۱− نامی که برای سایت خود انتخاب می کنید باید کاملا خوانا باشد و هر کسی بتواند به راحتی آن را تلفظ کند.

۲− تا حد امکان سعی کنید نام سایتتان کوتاه باشد زیرا که کلمات کوتاه راحت تر در ذهن کاربر باقی می ماند.

۳− بهتر است در نام سایتتان از عباراتی مانند اعداد خط، تیره و علامت هایی مانند ستاره یا مربع استفاده نکنید.

۴− سعی کنید که نامی که برای سایت انتخاب می کنید معنا دار و مخفف کاری باشد  که در سایت خود انجام می دهید.

 

URL چیست؟

خوب حالا که کامل با دامنه چیست آشنا شدید نوبت به url میرسه URL مخفف کلمه ی uniform resource locator است. اگر در برخی وب سایت ها دقت کرده باشید آدرس یک سایتی را قرار داده اند و به آن url گفته اند مثلا  https://google.com/account/about
زمانی که روی این لینک کلیک کنید وارد یک بخشی از سایت گوگل می شوید. نکته ای که اینجا جود دارد این است که نباید این را با دامین اشتباه گرفته شود. این دو باهم متفاوت هستند.

زیر دامنه چیست؟

در بیشتر مواقع به زیر دامنه ، ساب دامین نیز گفته می شود. اگر شما وارد اکانت جیمیل خود شده باشید و به  ََURL سایت دقت کرده باشید ، می بینید که mail.google.com نوشته شده است و این یک ساب دامین است. اکثر سایت ها ساب دامین دارند و ساب دامین برای انجام دادن یک کار جداگانه است مثلا مانند جیمیل گوگل که بخش دیگر آن برای سرچ است. هر سایتی می تواند بنا به نیاز خود هر چند تا ساب دامین که نیاز دارد ، داشته باشد.

 

تفاوت URL با دامنه

همان طور که گفته شد URL به آدرس دقیق بخشی از سایت گفته می شود اما دامنه به نام و پسوند است که برای سایت خود انتخاب می کنید. به عنوان مثال اگر بخواهید سایتی را برای کسی معرفی کنید ، می گویید google.com اما اگر بخواهید یک مقاله را از این سایت برای کسی معرفی کنید باید آدرس دقیق آن که URL گفته می شود را بگویید. به زبان تر به همه ی جزئیات که در یک لینک مانند https که در اول هر سایتی است ولی دامین فقط اسم کامل یک سایت است.

ip چیست؟

وقتی شما وارد اینترنت می شود ، یک شماره ی خاص که فقط مختص شما است به صورت خودکار دریافت می کنید. این شماره نشان می دهد که شما چه کسی هستید و با آن می توانید در اینترنت سرچ کنید. سایت ها نیز به همین گونه دارای یک شماره ی ip هستند اما با استفاده از پروتکلی به نام DNS آن شماره ی ip  سایت را تبدیل به نامی که برای سایت خود انتخاب کرده اید می کنند. شما می توانید با سرچ کردن my ip در گوگل و انتخاب اولین سایت ، شماره ی ip خود را مشاهده کنید.

انواع پسوند دامنه

تا اینجا متوجه شدید که دامنه و پسوند دامنه چیست. پسوند های دامنه به بخش های مختلفی تقسیم می شوند و هر بخشی برای یک سایت مشخص استفاده می شود. در کل پسوند های دامنه به چهار بخش تقسیم می شوند.

۱−  پسوند های عمومی

به پسوند های عمومی GTLD نیز گفته می شود که مخفف کلمه ی generic top level domains است. همان طور که از اسمش پیدا است دامنه های عمومی سطح بالا هستند. برخی از این دامنه ها شامل come. که مخفف کلمه ی commerical است و در سایت های تجاری استفاده می شود و یا org. که مخفف کلمه ی organizations  است و بیشتر در ارگان ها و مراگز غیر انتفاعی استفاده می شود. کلمه های زیادی وجود دارند مانند :info .pro .net. و غیره که هرکدام در سایت هایی که مختص خودشان است استفاده می شود. لازم به ذکر است که اکثر این دامنه ها قیمت های بالا تری نسبت به دامنه های دیگر دارند.

۲− پسوند های اختصاصی

به پسوند های اختصاصی STLD نیز گفته می شود که مخفف کلمه ی sponsored top level domains است. برای استفاده از این دامنه ها ، شما دارای محدودیت هایی هستید و باید مطابق قوانینی که برای آنها تایین شده است عمل کنید. برخی از این دامنه ها دارای gov. است که مخفف کلمه ی governement است و این پسوند ها برای سایت های دولتی استفاده می شود. پسوند های دیگری در این بخش وجود دارد مانند tv. که برای سایت هایی فعالیت های شبکه های تلوزیونی و رسانه ای هستند ، استفاده می شود. پسوند های دیگری در این بخش وجود دارند مانند int – .edu و غیره که در این بخش هستند.

۳− پسوند های ملی

به پسوند های ملی CTLD نیز گفته می شود که مخفف کلمه ی country code top level domains  است. حال اگر به برخی از سایت ها دقت کرده باشید پسوند دامنه هایی دارند که شامل دو بخش بالایی نیستند. این پسوند های دامنه شامل سایت هایی است که فقط مختص یک کشور خاص است و فقط کسانی که داخل آن کشور هستند می توانند از آن ها استفاده کنند. برای مثال پسوند های دامنه هایی مانند: ir. که برای کشور ایران است و یا tr. که برای کشور ترکیه و یا fr. که برای کشور فرانسه است.

خرید پسوند دامنه

یکی از بخش های مهم دیگری از سایت که در سؤ تاثیر دارد خرید پسوند دامنه است. زیرا که برای هر سایتی نباید هر پسوند دامنه ای را استفاده کنیم. سایت های زیادی وجود دارند که پسوند دامنه به فروش گذاشته اند و شما می توانید از هر سایتی خریداری کنید اما قبل از خرید بهتر است از مشاوره های خرید پسوند دامنه که در سایت این سایت ها هستند مشاوره بگیرد. پسوند های دامنه به صورت سالیانه خریداری می شوند که از یک سال است تا پنج سال و بهتر است بدانید که اگر هرچه مدت زمان خریدتان بیشتر باشد در سؤی سایت شما تاثیر خوبی می گذارد.

سخن پایانی

دامنه یا دومین قسمت مهم و جدا نشدنی از سایت می باشد که در انتخاب باید به نکانت که در این مقاله به شما توضیح داده ایم دقت کنید تا بتوانید یک دامنه و آدرس مناسب و حرفه ای برای وب سایت خود انتخاب کنید برای مثال باید نام دامنه با حوزه کاری شما مرتبط باشد و نام دامنه باید کوتاه باشد و برای انتخاب پسوند دامنه که در بالا کامل توضیح دادیم به شما پیشنهاد میکنیم که از پسوند com استفاده کنید زیرا جهانی می باشد و در تمام حوزه ها میتوانید فعالیت کنید و محدودیت چندانی برای این پسوند دامنه ندارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید