دسته بندی :

آموزش افزونه‌ رنک مث RankMath

افزونه‌ی رنک مث (RankMath) یکی از محبوب‌ترین افزونه‌ها در زمینه‌ی وردپرس است. سئو از لازمه‌های یک سایت موفق است. اگر سئوی خوبی نداشته باشید، تمام زحماتی که برای سایتتان می‌کشید به هدر می‌رود؛ زیرا که از دید مخاطب پنهان خواهید ماند و کار شما دیده نخواهد شد. افزونه‌ی رنک مث مانند یک معیار سنجش به کمک شما می‌آید تا وضعیت سئوی سایت را به شما نشان دهد. البته این افزونه فقط به این کار اتکا نمی‌کند؛ بلکه به شما پیشنهاداتی می‌دهد که با انجام آن‌ها بتوانید سطح سئوی خود را افزایش دهید. اگر هنوز این افزونه را نصب نکردید، حتماً به مقاله‌ی «معرفی و راه‌اندازی افزونه‌ی رنک مث» مراجعه کنید. بعد از نصب این افزونه، حال باید نحوه‌ی استفاده از آن را با بگیرید. در این مقاله قصد داریم بخش‌های مختلف این افزونه را معرفی کنیم و به شما یاد بدهیم که چگونه از رنک مث برای بهبود سئوی سایت خود استفاده کنید.

 

آشنایی با افزونه‌ی رنک مث

قبل از هر چیز باید بدانید که افزونه‌ی رنک مث چه نوع افزونه‌ای است و چه کارهایی انجام می‌دهد؟

افزونه‌ی رنک مث (RankMath) یک ابزار سنجش است که می‌تواند وضعیت سئوی سایتتان را به شما نشان دهد. توجه کنید که این افزونه‌ی سئوی شما را به خودی خود ارتقا نمی‌دهد؛ بلکه مانند یک مشاور سئو عمل می‌کند؛ یعنی نقاط ضعف و قوت شما را نشان می‌دهد و می‌گوید برای هر بخش چه کارهایی انجام دهید تا ارتقا پیدا کنید. تا مدتی قبل افزونه‌ی یوآست ترجیح اغلب سئوکاران حرفه‌ای بود و کسی فکرش را هم نمی‌کرد که افزونه‌ی رنک مث بتواند با یوآست رقابت کند. اما در حال حاضر رنک مث یکی از محبوب‌ترین افزونه‌های سئو به حساب می‌آید. این افزونه با ۲۰۰ هزار بار دانلود و نصب توانسته رتبه‌ی اول محبوب‌ترین افزونه‌ی سئو را در سال ۲۰۲۰ کسب کند. قابلیت‌های این افزونه به شما کمک می‌کند تا یک تغییر اساسی در سئوی سایت خود به وجود بیاورید. البته اصلاً نباید توقع معجزه از آن داشته باشید. در واقع این افزونه فقط راه و چاه را به شما نشان می‌دهد و بعد از آن دست شماست که چه کار بکنید.

بعد از نصب و انجام تنظیمات این افزونه، باید بدانیم که چگونه با این افزونه سئوی خود را بهبود ببخشیم. در این بخش قصد داریم بخش های مختلف این افزونه را به شما معرفی کنیم و آن را به شما آموزش دهیم.

 

سئوی محلی یا لوکال سئو

 

شما با استفاده از لوکال سئو می‌توانید قابلیت‌های زیادی را به سایت خود اضافه کنید. حتماً دیده‌اید که وقتی برخی از کسب و کارها را در گوگل سرچ می‌کنیم، اطلاعاتی مثل موقعیت مکانی، شماره‌تلفن، ساعت کاری و… در سمت چپ صفحه، نمایش داده می‌شوند. لوکال سئو یا همان سئوی محلی دقیقاً همین کار را برای شما انجام می‌دهد.

سئو محلی در رنک مث

برای اینکه به تنظیمات سئوی محلی دست پیدا کنید باید ابتدا از بخش عنوان‌ها و متا، گزینه‌ی سئوی محلی را انتخاب کنید و اطلاعات خواسته شده را وارد نمایید. برای تنظیمات حرفه‌ای باید نسخه‌ی پروی این افزونه را نصب کنید.

نسخه پرو افزونه رنک مث

در نسخه‌ی پرو، برای دسترسی به لوکال سئو باید وارد پیشخوان افزونه‌ی رنک مث شوید و گزینه‌ی «سئوی محلی و گراف دانش» را فعال کنید. سپس با کلیک بر روی گزینه‌ی «تنظیمات» وارد صفحه‌ی مربوط به سئوی محلی می‌شوید. این صفحه بخش‌های مختلفی دارد که در هر کدام از آن‌ها باید اطلاعاتی را بنویسید.

اطلاعات ورودی به رنک مث

در این صفحه باید نوع وب‌سایت، نام، لوگو، آدرس سایت و… را وارد کنید. همچنین می‌توانید ایمیل‌تان را وارد کنید تا هنگام سرچ نشان داده شود.

در این بخش یک گزینه به نام «استفاده از چندین مکان» وجود دارد. با فعال کردن این گزینه می‌توانید آدرس شعب مختلف کسب و کار را نمایش دهید.

در بخش «آدرس» باید آدرس مورد نظر خود را وارد کنید. بخش «فرمت آدرس» نیز به ترتیب نمایش آدرس اشاره دارد.

در بخش «نوع کسب و کار» گزینه‌های موجود را بررسی کنید و در صورت عدم وجود گزینه‌ی مورد نظر، نوع کسب و کارتان را روی گزینه‌ی organization قرار دهید.

شما با کمک لوکال سئو می‌توانید ساعت کاری کسب و کارتان را هم نشان دهید تا در صورت نیاز، افراد از آن اطلاع یابند. برای فرمت ساعت دو حالت ۲۴ ساعت و ۱۲ ساعته وجود دارد.

یکی از بخش‌های مهم این صفحه، «شماره‌تلفن» است. شما با وارد کردن شماره‌تلفن، دسترسی مشتری را آسان‌تر می‌کنید و در نتیجه فروش خود را افزایش می‌دهید.

حتی در این صفحه می‌توانید بازه‌ی قیمتی محصولات خود را تعیین کنید. البته معمولاً کسب و کارها از این گزینه استفاده نمی‌کنند؛ زیرا خیلی اوقات تأثیر منفی بر فروش می‌گذارد.

برای اینکه بتوانید موقعیت گوگل‌مپ خود را به اطلاعات بیفزایید باید API گوگل را دریافت کنید و در بخش «کلید API نقشه‌ی گوگل» آن را وارد نمایید.

برای پر کردن بخش «مختصات جغرافیایی» نیز باید به سایت maps.google.com مراجعه کنید و اطلاعات مربوط به طول و عرض جغرافیایی مکان مورد نظر خود را دریافت کنید.

دو بخش آخر این صفحه، «صفحه‌ی تماس» و «درباره ما» است. در صورتی که در سایت خود این صفحات را دارید می‌توانید آدرس آن‌ها را در این قسمت قرار دهید تا به مشتری نمایش داده شوند.

 

 سئوی کامل مقاله با رنک مث

یکی از مهم‌ترین کارهایی که باید برای ارتقای سئوی خود انجام دهید، بهینه کردن مقاله‌ها است. رنک مث به شما امکاناتی می‌دهد که با استفاده از آن بتوانید محتوای مقاله‌ی خود را در زمینه‌ی سئو ارتقا دهید. برای سئو کردن مقاله، ابتدا وارد پیشخوان شوید. گزینه‌ی «نوشته‌ها» را انتخاب کنید و بر روی «افزودن نوشته» کلیک کنید. در این بخش صفحه‌ی سفیدی به شما نمایش داده می‌شود که عنوان و متن مقاله را باید در آن قرار دهید. اولین کاری که باید برای تولید محتوا انجام دهید، انتخاب یک عنوان است که دربردارنده‌ی محتوای کل مقاله‌ی شما باشد. عنوان در سئو اهمیت بسیار زیادی دارد. یک عنوان خوب و با سرچ بالا به شما کمک می‌کند بیشتر دیده شوید. در صفحه، یک کادر وجود دارد که روی آن نمره‌ی سئوی شما به همراه لوگوی رنک مث قرار دارد. وقتی عنوان مقاله و متن آن را وارد کنید، در این بخش، نمره‌ی سئوی شما از ۰ تا ۱۰۰ نمایش داده می‌شود. اگر روی این گزینه کلیک کنید تنظیمات مربوط به سئوی محتوا برای شما باز می‌شود. در صفحه‌ی تنظیمات سئوی رنک مث بخش‌های مختلفی دیده می‌شود که همه‌ی آن‌ها را برایتان توضیح می‌دهیم:

 

پیش‌نمایش

پیش نمایش افزونه رنک مث

در بخش عمومی تنظیمات ابتدا یک پیش‌نمایش از مطلب خود مشاهده می‌کنید. در بخش پیش‌نمایش، عنوان مقاله و توضیحات متا مشاهده می‌شود.

 

کلمه‌ی کلیدی اصلی

کلمه کلیدی اصلی در افزونه رنک مث

سپس بخش مربوط به کلمه‌ی کلیدی دیده می‌شود. اولین کاری که باید بکنید این است کلمه کلیدی یا PKW  مقاله را در این قسمت وارد کنید. توجه کنید که انتخاب یک کلمه‌ی کلیدی درست در سئوی سایت شما تأثیر به سزایی دارد.

چگونه کلمات کلیدی پیدا کنیم؟

کلمات کلیدی نقش پر اهمیتی را در عنوان مقاله بازی می‌کنند. به همین خاطر باید در انتخاب کلمات کلیدی دقت کافی را داشته باشید. معمولاً سئوکاران توصیه می‌کنند از کلمات کلیدی طولانی‌تر استفاده کنید که اصطلاحاً به آن لانگ تیل می‌گویند.

این افزونه با بررسی عنوان شما وضعیت استفاده از کلمات کلیدی را می‌سنجد و در صورت نیاز پیشنهاداتی به شما می‌دهد. به علاوه توجه کنید که حتی اگر افزونه رنک مث عنوان و کلمات کلیدی انتخابی شما را مناسب ارزیابی کند باز هم نمی‌توان گفت که رتبه‌ی بهتری در گوگل کسب خواهید کرد. مهم این است که واقعاً کلمات کلیدی شما سرچ شوند. البته دقت کنید کلمات کلیدی که در سرچ گوگل زیاد تکرار شده‌اند، گزینه‌ی مناسبی برای شما نیستند؛ چون تا به حال سایت‌های بزرگی برای آن موضوعات، تولید محتوا کردند و رقابت برای شما مشکل خواهد شد. با کمک ابزارهایی مثل گوگل‌ترندز یا Google Keyword Research عبارات کلیدی مناسبی برای عنوان خود پیدا کنید.

 

گزینه‌ی «این نوشته یک محتوای پایدار است»:

با فعال کردن این گزینه در واقع دارید به افزونه‌ی رنک مث اعلام می‌کنید که این مقاله یکی از مقاله‌های اصلی سایت است و رتبه‌ی آن در گوگل و لینک‌های که به آن داده می‌شود، اهمیت زیادی دارد. اگر برنامه دارید که ورودی زیادی با این مقاله‌تان جذب کنید، این گزینه را حتما فعال نمایید.

 

سئوی پایه‌ای

– در بخش سئوی پایه‌ای، رنک مث مقاله‌ی شما را با توجه به کلمه‌ی کلیدی که انتخاب کردید، ارزیابی می‌کند. کلمه‌ی کلیدی باید در چهار بخش به میزان لازم تکرار شود: عنوان مقاله، توضیحات متا، هدینگ‌های مقاله و بدنه‌ی مقاله.

– توضیحات متا در واقع همان بخشی است که در پیش‌نمایش پایین عنوان نوشته شده است و در هنگام سرچ دیده می شود. اگر کلمه‌ی کلیدی در توضیحات متا وجود نداشت، می‌توانید گزینه‌ی «ویرایش snippet» را از قسمت بالایی انتخاب کنید و به طور دلخواه آن را تغییر دهید. هنگامی که در عنوان و توضیح و پیوند یکتا از کلمه‌ی کلیدی استفاده کنید، افزونه‌ی رنک مث آن کلمات را بولد می‌کند. هنگامی که ویرایش snippet  را انتخاب می‌کنید صفحه‌ای برای شما باز می‌شود. در این صفحه در مقابل عنوان و توضیحات یک نوار قرار گرفته است. مبنی باید بر این باشد که این نوار را به رنگ سبز نزدیک کنیم. هر چه این نوارها به رنگ سبز نزدیک‌تر باشند، وضعیت سئوی سایت بهتر است.

– یکی از ایراداتی که در بخش سئوی پایه‌ای، احتمالا با آن مواجه خواهید شد این است به شما گفته می‌شود از کلمات کلیدی در URL استفاده کنید. برای رفع این مشکل باید روی گزینه‌ی «ویرایش snippet» کلیک کنید و سپس کلمه‌ی کلیدی را به صورت فارسی یا انگلیسی در کادر مربوط به پیوند یکتا وارد کنید.

– یکی از گزینه‌هایی که باید در بخش سئوی پایه‌ای برای شما سبزرنگ شود، مربوط به تکرار کلمات کلیدی در اول محتوا است. اگر از کلمه‌ی کلیدی در ۱۰ درصد اول محتوا استفاده کنید، گزینه‌ی «کلمه‌ی کلیدی در ۱۰درصد اول محتوا ظاهر می‌شود» برای شما سبز خواهد شد.

– هنگامی که مقالاتی کمتر از ۱۰۰۰ کلمه می‌نویسید، رنک مث به شما پیشنهاد می‌دهد که تعداد کلمات خود را افزایش دهید. البته این بدین معنا نیست که شما نمی‌توانید مقالات کمتر از ۱۰۰۰ کلمه انتشار دهید؛ اما با توجه به رقبا و سایت‌های مشابه بهتر است که به تعداد کلمات و طول محتوا اهمیت دهید.

 

رفع خطاهای اضافی

بعد از بخش سئوی پایه‌ای وارد بخش دیگری به نام خطای اضافی می‌شویم.

– اگر کلمات کلیدی به تعداد مناسب در بخش‌های مورد نیاز تکرار نشده باشد، اولین خطای در بخش اضافی برای شما نمایش داده می‌شود.

– یکی از پارامترهایی که در سئو تأثیر دارد استفاده از عکس است. اگر از عکس استفاده نکنید با خطا مواجه می‌شوید و با عبارت «تصویری را با کلمه‌ی کلیدی اصلی به عنوان متن alt قرار دهید» مواجه خواهید شد.

– خطای دیگری که ممکن است با آن مواجه شوید، مربوط به تراکم کلمات کلیدی در طول محتوا است. اگر تعداد دفعات تکرار کلمات کلیدی کمتر از استاندارد باشد با این خطا مواجه خواهید شد. این خطا با عنوان «keword Density» به نمایش گذاشته می‌شود.

– خطای بعدی مربوط به آدرس اینترنتی است. برای رفع این خطا باید پیوند یکتا را تنظیم کنید.

– خطای بعدی مرتبط با لینک‌دهی خارجی است. اگر از مطالب منبعی در نوشتن محتوای مقاله استفاده کرده‌اید، می‌توانید آن را به عنوان لینک خارجی در سئوی مقاله در نظر بگیرید.

– خطای بعدی مربوط به لینک‌دهی داخلی است. برای رفع این خطا فقط کافی است یک لینک داخلی به وب‌سایت خود بدهید.

– خطای آخر نیز به Content Al اشاره دارد که در حال حاضر برای زبان فارسی کاربرد ندارد.

 

 خوانایی عنوان

در بخش خوانایی عنوان ممکن است با یک خطا مواجه شوید و عبارت «عنوان سئوی شما عدد ندارد» برای شما به نمایش گذاشته شود. عدد تأثیر مثبتی در جستجوی گوگل دارد. زمانی که از اعداد در عنوان خود استفاده می‌کنید، توجه مخاطب را جلب می‌نماید و به این طریق نرخ کلیک را افزایش می‌دهید.

 

خوانایی محتوا

– اگر پاراگراف‌های شما طولانی باشد در این بخش برای شما خطایی ظاهر می‌شود و به شما پیشنهاد می‌کند تا از پاراگراف کوتاه‌تر استفاده کنید.

– در این بخش ممکن است خطایی مربوط به table of content مشاهده کنید. table of content در واقع فهرستی است که در اول محتوا قرار می‌گیرد. برای ایجاد این فهرست هم می‌توانید از المنتور استفاده کنید و هم از افزونه‌های مربوط به ایجاد فهرست.

– اگر در هدینگ‌های H2 و H3 و… از کلمات کلیدی استفاده نکنید در این قسمت با خطا مواجه خواهید شد. پس در حین نوشتن این نکته را رعایت کنید.

– اگر رنگ نارنجی را در کنار عنوان «محتوای شما حاوی تصویر و یا ویدئو است» مشاهده کردید، یعنی تصاویر شما نسبت به تعداد کلماتتان کم هستند و باید تعداد آن‌ها را افزایش دهید.

 

 

نتیجه‌گیری

رنک مث یکی از بهترین افزونه‌های سئو است که در سطح جهان محبوبیت زیادی دارد. در این مقاله به شما آموزش دادیم که چگونه از این افزونه برای سئوی سایتتان استفاده کنید. شما آموختید که چطور تنظیمات لوکال سئو را انجام دهید و چگونه مقاله خود را بهینه کنید. حال که این افزونه ۲۰۰ میلیون بار نصب شده و امتحان خود را به خوبی پس داده است، وقتش رسیده که آن را نصب کنید و از قابلیت‌های آن بهره ببرید.

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید